KAJUS BONUSS

Mini mazance bez kynutí

K Velikonocím mazanec neodmyslitelně patří, tak si pojďme udělat jednodušší verzi s tvarohem.

Čím si mazanec pomažeš – máslem, marmeládou nebo obojím? 

 

Videorecept najdeš zde.

 

počet porcí: 9  | doba přípravy: 40 minut | high protein

nutriční hodnoty na 1 porci:

300 kcal 

37 g sacharidů 

12 g bílkovin

12 g tuků

Ingredience:

na těsto:

300 g mouky (já dala 1:1 špaldovou celouzrnou a hladkou)
80 g cukru
1 balení kypřícího prášku (12 g)
špetku soli
pár kapek vanilkového extraktu
1 tvaroh v kostce
1 vejce
80 g oleje (másla)
150 ml mléka
20 g plátky mandlí
30 g rozinky namočené v rumu

navíc:
vejce na potření
plátky mandlí

Postup:

  • Nejprve si dej namočit rozinky v rumu.
  • Dále si připrav těsto. Smíchej sypké ingredience (mouku, cukr, kypřící prášek). Zamíchej přimíchej zbylé ingredience. 
  • Zpracuj těsto a zapracuj do něj namočené rozinky, společně s plátky mandlí. 
  • Namoč si ruce a tvoř malé mazance. Dej na plech vyložený pečícím papírem. Patří rozkvedlaným vajíčkem, posypej plátky mandlí a dej péct do předem vyhřáté trouby.
  • Mazance peč na horkovzduch na 180 stupňů cca 30 minut. Nechej trochu vychladnout a vychutnávej.

Tip: Další den mazance vždy ohřej 10 sekund v mikrovlnce a budou jako z právě vyndané z trouby.

Další recepty