Pojďme si udělat nadýchaný dezert, který jen smícháš v jedné misce a za chvíli můžeš podávat.
Ingredience:
1 hrnek polohrubé mouky
¾ hrnku třtinového cukru
1 balení kypřícího prášku do perníku
1 lžička perníkového koření
2 lžíce kvalitního kakaa
špetka soli
1 hrnek mléka
⅓ hrnku oleje
1 vejce
máslo a mouka na vysypání formy
Postup:
- V jedné míse smíchej sypké ingredience (mouka, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, sůl, kakao).
- V druhé míse smíchej mléko, vejce, olej. Pozn. můžeš přidat i rovnou do promíchané sypké směsi.
- Tekutou směs vlij do sypké a důkladně promíchej.
- Formu vymaž máslem (či olejem) a vysypej moukou. Přebytečnou mouku vysyp.
- Těsto přelij do formy a dej péct do trouby na horkovzduch 175 stupňů cca 30 minut. Dělej průběžně test špejlí.
- Po vychladnutí nakrájej a vychutnávej.
Tip: Perník můžeš ještě polít roztopenou čokoládou nebo promazat marmeládou.