KAJUS BONUSS

Nadýchaný perník

Pojďme si udělat nadýchaný dezert, který jen smícháš v jedné misce a za chvíli můžeš podávat.

 

Ingredience:

1 hrnek polohrubé mouky

¾ hrnku třtinového cukru

1 balení kypřícího prášku do perníku

1 lžička perníkového koření

2 lžíce kvalitního kakaa

špetka soli

1 hrnek mléka

⅓ hrnku oleje

1 vejce

máslo a mouka na vysypání formy

Postup:

 

  • V jedné míse smíchej sypké ingredience (mouka, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, sůl, kakao).
  • V druhé míse smíchej mléko, vejce, olej. Pozn. můžeš přidat i rovnou do promíchané sypké směsi.
  • Tekutou směs vlij do sypké a důkladně promíchej.
  • Formu vymaž máslem (či olejem) a vysypej moukou. Přebytečnou mouku vysyp.
  • Těsto přelij do formy a dej péct do trouby na horkovzduch 175 stupňů cca 30 minut. Dělej průběžně test špejlí.
  • Po vychladnutí nakrájej a vychutnávej.

 

Tip: Perník můžeš ještě polít roztopenou čokoládou nebo promazat marmeládou.






 

Další recepty