Dokonale vláčný a plný bílkovin. To je dezert, kde se dokonale mísí chutě kakaa, tvarohu a kyselkavého rybízu.
počet porcí: 12 | doba přípravy: 45 min | high protein
Nutriční hodnoty na 1 ks:
167 kcal
20 g sacharidů
13 g bílkovin
5 g tuků
Ingredience:
korpus:
100 g špaldové hladké mouky
30 g kakaa
2 lžičky kypřícího prášku
2 vejce (žloutek + bílek)
45 g kokosového cukru (nebo jiného)
150 ml mléka
tvarohová vrstva:
2 tvarohy v kostce
1 tvaroh ve vaničce
2 vejce
80 g medu
rybízová vrstva:
2 hrsti rybízu
2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Sypké ingredience smíchej (mouku, kakao, pdp). V míse vyšlehej bílky. V další míse vyšlehej cukr se žloutky. Poté vše opatrně spoj.
- Formu vylož pečícím papírem. Vlij těsto a peč v předem vyhřáté troubě na 185st cca 10 min.
- Na tvarohovou vrstvu vyšlehej všechny potřebné ingredience.
- Na pánvi rozehřej rybíz s cukrem. Poté mírně rozmačkej a následně protlač přes síto. Chceme získat pouze šťávu.
- Korpus vyndej z trouby, navrstvi tvaroh, na něj lžíce rybízové šťávy a cikcak udělej čáry.
- Vlož opět do trouby a peč 30-35 min.
- Koláč nechej chvíli vychladnout.
🌟Tip: Místo rybízu můžeš použít i jiné lesní ovoce – např. maliny, borůvky či jahody..