KAJUS BONUSS

Čokoládovo-tvarohový dezert s rybízem

Dokonale vláčný a plný bílkovin. To je dezert, kde se dokonale mísí chutě kakaa, tvarohu a kyselkavého rybízu.

 

počet porcí: 12 | doba přípravy: 45 min | high protein

Nutriční hodnoty na 1 ks:

167 kcal 

20 g sacharidů

13 g bílkovin

 5 g tuků

 

Ingredience:

korpus:

100 g špaldové hladké mouky

30 g kakaa

2 lžičky kypřícího prášku

2 vejce (žloutek + bílek)

45 g kokosového cukru (nebo jiného)

150 ml mléka

 

tvarohová vrstva:

2 tvarohy v kostce

1 tvaroh ve vaničce

2 vejce

80 g medu

 

rybízová vrstva:

2 hrsti rybízu

2 lžíce moučkového cukru

Postup:

  • Sypké ingredience smíchej (mouku, kakao, pdp). V míse vyšlehej bílky. V další míse vyšlehej cukr se žloutky. Poté vše opatrně spoj.
  • Formu vylož pečícím papírem. Vlij těsto a peč v předem vyhřáté troubě na 185st cca 10 min.
  • Na tvarohovou vrstvu vyšlehej všechny potřebné ingredience.
  • Na pánvi rozehřej rybíz s cukrem. Poté mírně rozmačkej a následně protlač přes síto. Chceme získat pouze šťávu.
  • Korpus vyndej z trouby, navrstvi tvaroh, na něj lžíce rybízové šťávy a cikcak udělej čáry.
  • Vlož opět do trouby a peč 30-35 min.
  • Koláč nechej chvíli vychladnout.

 

🌟Tip: Místo rybízu můžeš použít i jiné lesní ovoce – např. maliny, borůvky či jahody..

 

 

Další recepty