Lasagne jsou pochoutka, pod kterou si představíme hodiny práce a poněkud nezdravé jídlo.
My si ale pojďme udělat zdravější a rychlejší verzi.
počet porcí: 3 | doba přípravy: 1 hod | fit verze
nutriční hodnoty na 1 porci:
559 kcal
59 g sacharidů
36 g bílkovin
19 g tuků
Ingredience:
na masovou omáčku:
1 velká cibule
1 lžíce oleje
300 g hovězí zadní mleté
300 g rajčatové passaty
1 lžíce rajčatový protlak
sůl, bobkový list, nové koření, pepř
na bešamelovou omáčku:
450 ml mléka
20 g másla/ghí
30 g hladké mouky
sůl, pepř
navíc:
150 g lasagne těstoviny
Postup:
- Na oleji osmahni cibuli na jemno. Po chvíli přidej maso, rajčatový protlak a passatu. Můžeš podlít vodou. Přidej koření a dus min. hodinu na mírném plameni.
- Na bešamelovou omáčku: na másle rozvoň hladkou mouku a podlij mlékem. Vař dokud ti nevznikne hustší omáčka.
- Teď už přichází na řadu vrstvení. Na dno zapékací misky dej trošku masové omáčky, následně polož lasagne. Dále přijde masová omáčka, bešamel, lasagne a takto opakuj, než poslední bude bešamelová omáčka. Posypat můžeš ještě sýrem.
- Dej péct do trouby na cca 30 minut.
Tip: Maso nekupuj již mleté, ale raději si nechej namlít kvalitní a netučný kousek u řezníka nebo si namel sám/sama doma.