KAJUS BONUSS

Lasagne ve fit verzi

Lasagne jsou pochoutka, pod kterou si představíme hodiny práce a poněkud nezdravé jídlo.

My si ale pojďme udělat zdravější a rychlejší verzi.

 

počet porcí: 3  | doba přípravy: 1 hod  |  fit verze


nutriční hodnoty na 1 porci:

559 kcal 

59 g sacharidů 

36 g bílkovin

19 g tuků

Ingredience:

na masovou omáčku:
1 velká cibule
1 lžíce oleje
300 g hovězí zadní mleté
300 g rajčatové passaty
1 lžíce rajčatový protlak
sůl, bobkový list, nové koření, pepř

na bešamelovou omáčku:
450 ml mléka
20 g másla/ghí
30 g hladké mouky
sůl, pepř


navíc:
150 g lasagne těstoviny

Postup:

  • Na oleji osmahni cibuli na jemno. Po chvíli přidej maso, rajčatový protlak a passatu. Můžeš podlít vodou. Přidej koření a dus min. hodinu na mírném plameni. 

  • Na bešamelovou omáčku: na másle rozvoň hladkou mouku a podlij mlékem. Vař dokud ti nevznikne hustší omáčka. 

  • Teď už přichází na řadu vrstvení. Na dno zapékací misky dej trošku masové omáčky, následně polož lasagne. Dále přijde masová omáčka, bešamel, lasagne a takto opakuj, než poslední bude bešamelová omáčka. Posypat můžeš ještě sýrem.
  • Dej péct do trouby na cca 30 minut.

Tip: Maso nekupuj již mleté, ale raději si nechej namlít kvalitní a netučný kousek u řezníka nebo si namel sám/sama doma.

Další recepty