Ten jediný recept na dýňový chlebíček, který potřebuješ znát. Dokonale nadýchaný a vláčný.
nutriční hodnoty na 1 plátek z 16 – 138 kcal | 17 g sacharidů | 6 g tuků | 3 g bílkovin
počet porcí: 16 | doba přípravy: 60 min | dokonale nadýchaný
Nutriční hodnoty 1 porce:
138 kcal
17 g sacharidů
3 g bílkovin
6 g tuků
Ingredience:
2 hrnky špaldové mouky
2 vejce
1 hrnek dýňového pyré
1 hrnek oleje
1 hrnek třtinového cukru
1/2 hrnku mléka
3 čajové lžičky kypřicího prášku
špetka soli
koření: skořice, sušený zázvor, muškátový oříšek
2 lžíce kakaa
Postup:
- Nejdříve si připrav dýňové pyré. To můžeš udělat dvěma způsoby.
- rychlejší způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, zbavíš slupky, nakrájíš na kostky a uvaříš ve vroucí vodě. Následně s kapkou mléka rozmixuješ tyčovým mixérem.
- chutnější způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, nakrájíš na plátky a pečeš v troubě na 180 °C do změknutí. Následně zbavíš slupky a rozmixuješ stejně jako u prvního způsobu.
- Když už máš hotové pyré, tak ti stačí jen zamíchat všechny potřebné ingredience na těsto.
- Nejdříve smíchej sypké ingredience (špaldovou mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, špetku vanilky a směs koření), poté přidej tekuté ingredience (vejce, dýňové pyré, olej a mléko). Jediné, co vynecháš je kakao.
- Ze vzniklého těsto odděl 1/2 a do té přimíchej kakao. Těsto můžeš naředit trochou mléka.
- Troubu si předehřej na 180 °C.
- Formu na chlebíček vylož pečícím papírem. Mramorování uděláš následovně:
- Na dno formy dej 4 lžíce dýňové směsi, následně 4 lžíce kakaové směsi a takto opakuj, než budeš mít poslední vrstvu (dýňovou).
- Peč asi 60 minut (nebo až se těsto přestane lepit na špejli).
- Po upečení nechej vychladnout, nejlépe na mřížce a poté vychutnávej!