KAJUS BONUSS

Mramorovaný dýňový chlebíček

Ten jediný recept na dýňový chlebíček, který potřebuješ znát. Dokonale nadýchaný a vláčný.

 

nutriční hodnoty na 1 plátek z 16 – 138 kcal | 17 g sacharidů | 6 g tuků | 3 g bílkovin

počet porcí: 16 | doba přípravy: 60 min | dokonale nadýchaný

Nutriční hodnoty 1 porce:

138 kcal 

17 g sacharidů

 3 g bílkovin

 6 g tuků

 

Ingredience:  

2 hrnky špaldové mouky

2 vejce

1 hrnek dýňového pyré

1 hrnek oleje

1 hrnek třtinového cukru

1/2 hrnku mléka

3 čajové lžičky kypřicího prášku

špetka soli

koření: skořice, sušený zázvor, muškátový oříšek

2 lžíce kakaa

Postup:

  • Nejdříve si připrav dýňové pyré. To můžeš udělat dvěma způsoby.
  1. rychlejší způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, zbavíš slupky, nakrájíš na kostky a uvaříš ve vroucí vodě. Následně s kapkou mléka rozmixuješ tyčovým mixérem.
  2. chutnější způsob: Dýni Hokkaidó vydlabeš, nakrájíš na plátky a pečeš v troubě na 180 °C do změknutí. Následně zbavíš slupky a rozmixuješ stejně jako u prvního způsobu.
  • Když už máš hotové pyré, tak ti stačí jen zamíchat všechny potřebné ingredience na těsto.
  • Nejdříve smíchej sypké ingredience (špaldovou mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, špetku vanilky a směs koření), poté přidej tekuté ingredience (vejce, dýňové pyré, olej a mléko). Jediné, co vynecháš je kakao.
  • Ze vzniklého těsto odděl 1/2 a do té přimíchej kakao. Těsto můžeš naředit trochou mléka.
  • Troubu si předehřej na 180 °C.
  • Formu na chlebíček vylož pečícím papírem. Mramorování uděláš následovně:
  • Na dno formy dej 4 lžíce dýňové směsi, následně 4 lžíce kakaové směsi a takto opakuj, než budeš mít poslední vrstvu (dýňovou).
  • Peč asi 60 minut (nebo až se těsto přestane lepit na špejli).
  • Po upečení nechej vychladnout, nejlépe na mřížce a poté vychutnávej!



 

Další recepty