KAJUS BONUSS

Pirohy s brynzou a krevetami

Pirohy nebo varenyky? Na názvu nesejde, hlavně, že si moc moc pochutnáš.

 

počet porcí: 3   |  doba přípravy:  1  hod  


nutriční hodnoty na 1 porci:

442 kcal 

36 g sacharidů 

25 g bílkovin

22 g tuků

Ingredience:

na těsto: 
1 vejce
100 g hladké mouky
40 g hrubé mouky
30 g másla

náplň:
100 g brynzy
½ malé cukety (nastrouhat na jemno a vymačkat co nejvíce vody)
sůl, pepř

navíc:
300 g krevet
10 g oleje na opečení
sůl, jarní cibulka


Postup:

  • Těsto zpracuj a dej min na hodinu do lednice. Následně vyválej a vykrajuj kolečka.
  • V misce si smíchej brynzu, koření a na jemno nastrouhanou a vymačkanou cuketu.
  • Těsto plň směsí a 
    přehni napůl. Důkladně spoj. Pirohy vař ve vroucí osolené vodě cca 8-10 minut. 
  • Na pánvi si rozehřej kapku oleje a zprudka osmaž krevety. 
  • Na pánvi ještě můžeš opéct do křupava.
  • Servíruj s jarní cibulkou

Tip: Náplň můžeš zvolit jakoukoliv. Např mleté maso nebo jiný sýr.

Další recepty